2012 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

Kontaktinių lęšių tipai


Žmonės, negalintys pasigirti puikiu regėjimu, dažnai kenčia dėl negalėjimo matyti pasaulį taip, kaip kiti. Žinoma, tai galima lengvai ištaisyti akinių pagalba, tačiau jie yra gan nepatogūs ir tikrai ne visada puošia Jūsų išvaizdą. Štai kodėl vis dažniau jie iškeičiami į kontaktinius lęšius. Tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl gamintojai vis plečia jų įvairovę, todėl darosi vis sunkiau išsirinkti, tačiau populiariausiais ir užtikrinančiais kokybę vis dar išlieka kieti ir minkšti kontaktiniai lęšiai.
Kieti kontaktiniai lęšiai. Jie pagaminti iš pusiau plastikinių medžiagų, yra nelankstūs, todėl ir vadinami „kietaisiais“. Nors šie kontaktiniai lęšiai yra laikomi vienais iš geriausių gydant akis, puikiai praleidžia deguonį, tačiau žmonės šiais laikais jiems nebeteikia pirmenybės. Šiuos lęšius dažniausiai renkasi tie, kurie nori matyti aiškesnį ir ryškesnį vaizdą.
Minkšti kontaktiniai lęšiai. Jie pagaminti iš plastiko su 80% vandens. Tai suteikia maksimalų komforto lygį ir puikiai tinka Jūsų akims. Žmonės būtent dėl šios priežasties dažniausiai renkasi šiuos kontaktinius lęšius, tačiau juos nešiojant ilgiau, gali pradėti kauptis nešvarumai, o tai jau būtų trukdis Jūsų akims.

Yra dviejų tipų minkšti kontaktiniai lęšiai:
a)      Ilgalaikiai: jie gali būti nešiojami ilgas valandas, netgi naktį.
b)      Vienkartiniai kontaktiniai lęšiai: jie gali būti nešiojami tik nurodytą kiekį valandų, dažniausiai įsidedami ryte ir išimami vakare.
Ką pasirinkti, turėtumėte pasitarti su savo akių gydytoju arba mūsų specialistais 8650 32049 (darbo valandomis) arba el. paštu pagalba@lesiai365.lt ir padėsime Jums išsirinkti tinkamiausią tipą.

Šaltinis: lesiai365.lt - Kontaktiniai lęšiai internetu pigiau

1 komentaras:

  1. Lęšiai yra mano išsigelbėjimas, nes su akiniais jaučiuosi labai nepatogiai. Jie nuolat išsitepa, o be jų regėjimas labai prastas. Todėl pradėjau nešioti lęšius ir vėl mėgaujuosi gyvenimu.

    AtsakytiPanaikinti