2012 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

Kaip prižiūrėti ir valyti kontaktinius lęšius


Kontaktiniai lęšiai skirti žmonėms, siekiantiems pagerinti savo regėjimą naudojant patogesnį būdą nei akiniai. Kadangi jie dedami ant akies obuolio, labai svarbu, kad būtų tinkamai prižiūrimi ir švarūs, nes kitaip jie gali apkrėsti akis įvairiomis infekcijomis ir taip sukelti didelių problemų. Dažnas kontaktinių lęšių valymas yra geriausias būdas pašalinti įvairias bakterijas ir mikroorganizmus. Tačiau kaip teisingai atlikti valymo procesą?

Pirmiausia turėtumėte pasirinkti tinkamą valymo būdą. Neturėtumėte naudoti vandens iš čiaupo, nes jo sudėtyje esantys mineralinai ir cheminės medžiagos gali sugadinti kontaktinius lęšius. Dabar yra nemažai būdų, kurie leidžia pasirūpinti Jūsų lęšiais greitai ir lengvai, tad tam nebereikia ilgo, nuobodaus proceso.

Specialus kontaktinių lęšių tirpalas leidžia apsaugoti akis nuo dehidratacijos ir suteikia akims pakankamai drėgmės. Peroksido turintys tirpalai apsaugo Jūsų akis nuo bet kokių infekcijų, taip pat galima įsigyti produktų, neturinčių jokių konservantų.

O pats valymo procesas yra greitas ir paprastas. Išėmę kontaktinius lęšius iš akių, padėkite juos ant delnų. Užlašinkite kelis lašus specialaus tirpalo ant kontaktinių lęšių ir trinkite kelias sekundes, tuomet užpilkite daugiau tirpalo ir praskalaukite. Taip pat būtų gerai reguliariai pakeisti skystį, kuriame laikote savo kontaktinius lęšius.

Žinoma, prieš ką nors naudojant savo akims, geriausia visada pasikonsultuoti su savo akių gydytoju ir kartu nuspręsti, kas tinka geriausiai.Šaltinis: lesiai365.lt - Kontaktiniai lęšiai internetu pigiau

1 komentaras: